Dětské zimní bundy. Jak správně vybrat.

Dětská zimní bunda. Nezbytná součást dětského šatníku. Již v chladných podzimních dnech chceme aby naše děti byly oblečené pěkně v teple a začínáme shánět zimní bundu.

Co od takové bundy očekávat a jak nejlépe vybrat ?

bundy-klarka+denis-01---300px Pohodlí.
Samozřemě ideální by byla bunda univerzální, která se bude hodit pro každou zimní aktivitu. Do školy, mezi spoužáky ale děti chtělí chodit většinou v jiném oblečení, než na lyže nebo v němž staví sněhuláka. U dětské zimní bundy do školy tedy tolik nezáleží na tom, zda je naprosto nepromokavá či zda si v ní dítě vydrží hrát venku v tuhých mrazech. pprotože ale bundu bude dátě oblékat samo a to několikrát za den, je důležité, aby se bunda oblékala snadno. Lehce fungující zipy namísto knoflíků či kolíčků jsou samozřejmostí. Při oblékání ale pamatujme na jednu důležitou věc. 

Podšívka v rukávech.
V rukávech by měla být hladká podšívka, s klouzavým povrchem. Rukávy, které jsou podšité fleecem nebo kožíškem při oblékání dětem vyhrnují rukávy oblečení, které mají pod bundou, děti pak nebaví se oblékat nebo chodí s rukávy pod bundou vyhrnutými. Naopak klouzavá polyesterová podšívka umožní snadné oblékání. Rozhodně není třeba se bát toho, že by dítěti byla zima na ruce, dnešní materiály jsou příjemně hřejivé a nejdůležitější je teplo po těle. Navíc s vyhrnutými rukávy by dítěti příliš příjemně nebylo. Vybírejme tedy bundu s teplou podšívkou po těle ale s klouzavou v rukávech. Děti to rozhodně ocení. 

detail-podsivkyPodšívka těla
je ideální z hřejivého fleecu nebo s kožíškem, takové bundy pak opravdu zahřejí. Ale dítěti nebude zima ani v bundě s podšívkou z polyesteru.
Vnitřní výplň
moderních dětských bund je většinou z polyesterových, dutých vláken, která jsou lehká a odolná, bundu je možné prát v pračce na běžné teploty.
Kapuce je samozřejmostí u každé zimní bundy. Odepínací může být výhodou, většinou ale stejně kapuci na bundě necháme a nemůže nás pak zaskočit nečekaná změna počasí.

Dětské bundy mají nejčastěji kapuce odepínací na zip nebo patentky. Zip většinou překrývá léga, díky níž po odepnutí není zip na bundě vidět. Kapuce dětských zimních bund bývají často doplněné ozdobnou kožešinou, která může být odepínací. Odepínání není nijak důležité při praní, dětskou bundu můžete prát bez odepínání kožešiny, je vyrobena z materiálu, který běžnému, opakovanému praní odolává. Kapuce může ale nemusí být podšita hřejivým materiálem, obojí má své výhody. Nepodšitá kapuce je lehčí, podšitá zase o trochu více zahřeje v případě nepřízně počasí.
Barvy, vzory, potisky. Záleží na tom, co se nám více líbí nebo hodí do šatníku. Vzorované bundy s potiskem jsou líbivé, děti si je určitě detail-potisky-01oblíbí a také na nich nejsou tak patrné drobné nečistoty, které na dětské bundě denně přibývají. Dětskou bundu se vzorem je vhodné doplnit jednobarevnými kalhotami nebo sukní a punčocháčemi. Naopak bundy jednobarevné jsou elegantní a můžeme je klidně doplnit barevnými, hravými doplňky. Vzorované punčocháče nebo čepice se pak s detail-300x80takovou bundou krásně doplňují. Celek je tvořen detaily. U dětské bundy sice drobné detaily jako jsou ozdobná táhla zipů, nášivky, prošívání a výšivky nejsou pro funkčnost nijak důležité ale vizuálně tento kousek oblečení příjemně oživují. 

Vybírejte z naší nabídky dětských zimních bund