Jak správně vybrat velikost oblečení pro vaše dítě

Vybrání správné velikosti oblečení pro děti může být občas komplikované, zejména pokud neznáte přesně velikost dítěte. Nicméně následování správných kroků vám může usnadnit tento proces.

První a nejdůležitější krok je zjistit výšku vašeho dítěte. Velikostní tabulky, které jsou obvykle k dispozici na webových stránkách specializovaných prodejců dětského oblečení, poskytují informace o tom, jaké velikosti odpovídají určité výšce. Tyto tabulky obvykle rozlišují velikosti podle věku, takže v závislosti na věku vašeho dítěte můžete snadno určit správnou velikost.

Je třeba si uvědomit, že každá značka má své vlastní míry a tabulky velikostí, takže se ujistěte, že používáte tabulky konkrétní značky oblečení, kterou si chcete koupit. Pokud máte možnost, můžete také absolvovat nákup s dítětem a nechat ho vyzkoušet si oblečení, abyste se ujistili, že je správné velikosti.

Je také důležité mít na paměti, že děti rychle rostou, takže když kupujete oblečení s předstihem, zvažte, zda bude stále správně padnout v budoucnu. Doporučujeme zakoupit oblečení, které je jen o něco větší, než je aktuální velikost vašeho dítěte, protože se očekává, že děti budou rychle růst.

Kromě toho může mít konkrétní typ oblečení různé tendence v různých značkách, takže se ujistěte, že víte, jaký druh oblečení kupujete a zda zvolená značka má tendenci vyrábět oblečení více užší nebo spíše volné.

Vzhledem k tomu, že děti mají různé proporce těla a někdy se liší i výškou a váhou od stavů, které jsou uvedeny v tabulkách velikostí vyráběných značek, stále existuje určitá míra nejistoty při výběru velikosti oblečení pro děti. Nicméně pokud dodržíte první dva body tohoto procesu, budete mít pravděpodobně lepší šanci koupit oblečení, které bude vašemu dítěti správně sedět.

Obecné velikostní tabulky, kde můžete vhodnou velikost oblečení vybrat podle výšky a věku dítěte si můžete prohlédnou zde a najdete je i v detailu každého produktu, kde navíc u položek jako jsou zimní bundy, punčocháče a ponožky najdete i další míry, naměřené na konkrétním produktu.