Zásady zpracování osobních údajů

Zásady práce s vašimi údaji

Jsme společnost BEWOX s.r.o., se sídlem Měšická 1725, 390 02 Tábor
Provozujeme e-shop na webových stránkách www.benito.cz
Pro vyřízení vašich objednávek a provoz našich webových stránek zpracováváme některé osobní údaje.

Zpracování osobních údajů upravuje zejména nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679 ze dne 27. dubna 2016 o ochraně fyzických sobo v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů a o zrušení směrnice 95/46/ES (obecné nařízení o ochraně osobních údajů) („GDPR“)

 

I.  Zpracování osobních údajů

 

  1. Zpracování osobních údajů v případě použití kontaktního formuláře
    Pokud poptáváte naše produkty a služby, budeme pracovat s vašimi kontaktními údaji, které nám sdělíte, hlavně prostřednictvím kontaktního formuláře.
    Jsou to: Jméno, Příjmení, emailová adresa  

Z jakého důvodu?
Kontaktujeme vás přes ně pro zodpovězení vašich dotazů ohledně zboží a služeb.

 Na základě jakého právního důvodu?
Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – jednání o smlouvě, resp. provedení opatření před uzavřením smlouvy na vaši žádost.

Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?
Pokud nenavážeme další spolupráci, vaše data budeme zpracovávat nejdéle 6 měsíců od naší poslední komunikace.

 

  1. Zpracování osobních údajů v případě nákupu

 Pokud u nás nakoupíte, budeme pracovat s údaji, které nám vyplníte. Jsou to hlavně fakturační údaje: jméno, příjmení, adresa, emailová adresa a telefonní číslo.

Z jakého důvodu?
Osobní údaje potřebujeme zpracovat, abychom splnili naši smlouvu – vyřídili vaši objednávku a dodali vám objednané  zboží . Přes kontaktní údaje s vámi budeme také komunikovat ohledně stavu vaší objednávky, případně ohledně reklamací nebo vašich dotazů.

Osobní údaje budeme dále zpracovávat pro splnění našich povinností, které nám plynou ze zákona (hlavně pro účetní a daňové účely, případně pro vyřízení reklamací a jiné).

Na základě jakého právního důvodu osobní údaje zpracováváme?
Jedná se o zpracování na základě čl. 6 odst. 1 písm. b) GDPR – plnění smlouvy a čl. 6 odst. 1 písm. c) GDPR – plnění naší právní povinnosti.

Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?
Po dobu plnění naší služby a poté dva roky od posledního poskytnutí takové služby nebo dodání zboží. 

  1. Newslettery (obchodní sdělení)

 Pokud jste nakupující zákazník a nezakázali jste nám to při nákupu, použijeme vaši e-mailovou adresu pro rozesílku našich novinek.
 Na základě jakého právního důvodu?
 Umožňuje nám to ust. § 7 odst. 3 zákona č. 480/2004 Sb., o některých službách informační společnosti, pokud jste nám to při nákupu nezakázali.

 Jak dlouho budeme osobní údaje zpracovávat?
 Dva roky od vašeho posledního nákupu nebo do té doby, kdy se z odběru newsletteru sami odhlásíte. Z rozesílky se můžete kdykoliv odhlásit prostřednictvím   e-mailu nebo nás kontaktujte na e-mailu: benito@benito.cz

 

II. Kdo se k datům dostane?

Vaše data zůstanou u nás. Přesto pro nás pracují některé společnosti nebo jiné osoby, které se k datům dostanou proto, že nám pomáhají s chodem našeho e-shopu. Jsou to:

  • provozovatel e-shopové platformy Shoptet (společnost Shoptet a.s., se sídlem Dvořeckého 628/8, Břevnov, 169 00, Praha 6, IČ 289 35 675, společnost je zapsaná u Městského soudu v Praze, oddíl B vložka 25 395)
  • společnosti podílející se na doručení zboží:

Česká pošta s.p., IČ: 47114983
PPL CZ s.r.o., IČ: 25194798 
GLS SZ s.r.o., IČ: 260 87 961

  • společnost podílející se na realizaci online plateb a plateb kartou GOPAY, IČ: 26046768
  • poskytovatel e-mailingové služby ECOMAIL.CZ  s.r.o., IČO: 02762943
  • poskytovatel služby zjišťování spokojenosti Ověřeno zákazníky a zprostředkovatel našich prodejů společnost Heureka Shopping s.r.o., IČO: 023 87 727
  • poskytovatel služby Zbozi.cz, společnost Seznam.cz a.s.,, IČO 26168685

          Vaše osobní údaje se dále mohou dostat k těmto dalším subjektům:

  • Portál Glami, společnost Inspigroup CZ s.r.o., IČ: 24263532
  • Facebook
  • Google

 

Osobní údaje zpracováváme pouze na území Evropské unie.

III. Co byste dál měli vědět

 V naší společnosti nedochází k rozhodování na základě automatického zpracování či profilování.

 Pokud byste měli k osobním údajům otázky, kontaktujte nás na e-mailové adrese benito@benito.cz nebo zavolejte na telefonním čísle : 381 279 292

 

IV. Vaše práva v souvislosti se zpracováním osobních údajů

Nařízení GDPR vám dává mimo jiné právo obrátit se na nás a chtít informace, jaké vaše osobní údaje zpracováváme, vyžádat si u nás přístup k těmto údajům a nechat je aktualizovat nebo opravit, popřípadě požadovat omezení zpracování, můžete požadovat kopii zpracovávaných osobních údajů, požadovat po nás v určitých situacích výmaz osobních údajů a v určitých případech máte právo na jejich přenositelnost. Proti zpracování na základě oprávněného zájmu lze vznést námitku.

Pokud si myslíte, že s daty nenakládáme správně, máte právo podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, případně se se svými nároky obrátit na soud.

 

Tyto podmínky jsou účinné od 1.1.2021